Το Αρχοντικό Αφροδίτη βίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου.  
 

© 2004 - HOTEL Αφροδίτη

Σχεδίαση Αφοί Μαναρίδη

 
 
Συνάντηση με την ομορφιά και την παράδοση αποτελεί το πρωτοαντίκρυσμα του Λιτόχωρου, που σκαρφαλώνει στις υπόγειες του Ολύμπου και αρμονικά συνδυάζει, το στεριανό με το θαλασσινό στοιχείο με έναν τρόπο πραγματικά μοναδικό.

Μέσα από τους αβρούς τόνους της χρωματικής εναλλαγής και της αισθητικής αρμονίας σμίγει ο επισκέπτης με το φυσικό κάλλος σε μια φυγή περιπλάνησης στις δασιές χαράδρες του Ολύμπου, στην καταπράσινη κοιλάδα του Ενιπέα, αλλά και στα στενά σοκάκια του Λιτόχωρου που αποπνέουν το μεθυστικό άρωμα της ελληνικής παράδοσης. Εδώ βιώνει κανείς την αίσθηση της αποδέσμευσης και της μετουσίωσης, σε ένα χώρο, όπου η αλήθεια ντύνεται τη νοσταλγία, και η ζωή μπαίνει στη ροή της πιο ελκυστικής πραγματικότητας.
   
 

Σ' αυτό τον τόπο ο αγέρας που ροβολά από τις πλαγιές του Ολύμπου γονιμοποιεί αυτή την πανάρχαια γη με όλα τα είδη της βλάστησης, απ' το ολοπράσινο πεύκο και το υπεραιωνόβιο έλατο μέχρι το πιο ταπεινό αγριολούλουδο. Τόπος, λοιπόν, πραγματικά μοναδικός το Λιτόχωρο, με εμφανή τη συνοχή και τη γνησιότητα στο λαϊκό του πολιτισμό, όπως εκφράζεται στη γλώσσα του, στις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, τα δημοτικά τραγούδια, το αρχιτεκτονικό ύφος, στοιχεία που όλα αποπνέουν αρχοντιά και ευγένεια.